دنیایی از همه چیز

۱۴ مطلب در خرداد ۱۳۹۹ ثبت شده است

روش تهیه و پخت آبگوشت فلفل همدانی

آبگوشت فلفل همدان

مواد لازم برای 4-6 نفر :


گوشت گوسفندی با استخوان و چربی-------- 500 گرم 
نخود ------------------------------------------- 2 لیوان 
فلفل سبز همدان ----------------------------- 100 گرم 
سیب زمینی ---------------------------------- 8-10 عدد سایز کوچک 
گوجه فرنگی ----------------------------------- 6 عدد متوسط ( پوره و تفت داده شده ) 
پیاز --------------------------------------------- 2 عدد متوسط 
سیر -------------------------------------------- 2-3 حبه ( در صورت تمایل ) 
زیره سبز --------------------------------------- 1 قاشق غذا خوری 
زنجفیل تازه------------------------------------- 1 قاشق چایخوری ( رنده شده )
آبلیمو ------------------------------------------- به مقدار لازم 
نمک ، زردچوبه --------------------------------- به مقدار لازم

آشپزخانه

برای ادامه مطلب اینجا کلیک کنید ...

۲۹ خرداد ۹۹ ، ۱۹:۳۳ ۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰
پیمان گلابی

خواص درمانی و دارویی دارچین برای سلامتی

خواص دارچین

دارچین (با نام علمی : Cinnamomum Verum یا Cinnamomum Zelanicum) درختچه‌ای از راسته‌ی لورالس  تیره‌ی برگ‌بوها  و سرده‌ی دارچین‌ها می باشد
گیاه دارچین  درختچه دارچین درختی است کوچک (به ارتفاع ۵ تا ۷ متر) و همیشه سبز ، که از تمام قسمت‌های آن بوی مطبوعی استشمام می‌شود. گل‌های آن در فاصله ماه‌های بهمن تا اوایل فروردین ظاهر می‌شود. برگ این درخت سبز سیر و دارای گل‌هایی به رنگ سفید است.

دارچین

هر گل دارچین را پوششی مرکب از 6 کاسبرگ در بر می‌گیرد. درون گل‌ها 12 پرچم در 4 ردیف جای دارد. مادگی آن دارای تخمدانی یک خانه است و پس از رسیدن ، به میوه‌ای به صورت سته و به رنگ قهوه‌ای مایل به آبی تبدیل می‌شود ، که همیشه با کاسه و نهنج گل همراه می‌باشد. قسمت گوشت‌دار میوه نیز رنگ مایل به سبز دارد و درون آن دانه‌ای با مغز روغنی مشاهده می‌شود.

 

برای ادامه مطلب اینجا کلیک کنید ...

۲۹ خرداد ۹۹ ، ۱۲:۱۹ ۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰
پیمان گلابی

زندگی نامه و بیوگرافی ماکس پلانک برنده جایزه نوبل

ماکس پلانک

ماکس کارل ارنست لودویگ پلانک (۲۳ آوریل ۱۸۵۸ - ۴ اکتبر ۱۹۴۷)  یک دانشمند آلمانی بود. او در یکی از رشته های فیزیک به نام ترمودینامیک که به مطالعه روابط بین گرما و گونه های دیگر انرژی می پردازد، کار می کرد. کارش به ارایه نظریه کوانتوم که تشعشع را بر حسب توده های انرژی بجای امواج توصیف می کند، می انجامد. «ثابت پلانک»، انرژی یک توده یا کوانتوم از تشعشع را به فرکانس تشعشع ربط می دهد. «زمان پلانک»، درست لحظه پس از انفجار بزرگ است. که پس از آن قوانین کنونی فیزیک قابل توجیه هستند. او را پدر نظریهٔ کوانتوم می‌شناسند.

زندگی پلانک

در ۲۳ آوریل سال ۱۸۵۸ در شهر کیل در کشور آلمان زاده شد. وی فرزند ششم ویلهلم پلانک استاد علوم قضایی دانشگاه شهر بود. افراد خانواده پلانک احترام زیادی برای آموزش و پرورش و فرهنگ و حفظ ارزش‌های سنتی خانواده قائل بودند و پلانک این خصوصیات را از والدین به ارث برده بود.

ماکس پلانک

وی در نامه‌هایش گوشه‌ای از زندگی خانواده‌ای خود را بازگو می‌کند که در آن‌ها از گذراندن تابستان در تفرجگاه الدنای کنار دریای بالتیک و بازی کروکه روی چمن و خواندن رمان‌های والتر اسکات در هنگام شب و اجرای نمایش و موسیقی با شرکت افراد خانواده سخن می‌گوید.

 

برای ادامه مطلب اینجا کلیک کنید ...

۲۹ خرداد ۹۹ ، ۱۲:۰۰ ۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰
پیمان گلابی

لکنت زبان در کودکان و راه های درمان آن

لکنت زبان

لکنت زبان نوعی اختلال گفتار است که مشکلاتی را در برقراری ارتباط با سرعت مناسب و به طور پیوسته و روان ایجاد می نماید. در واقع لکنت عبارت است از تکرار، کشش و یا قفل شدن غیر ارادی کلمه یا بخشی از کلمه که فرد قصد بیان آن را دارد. در اینجامعمولا همراه با تلاش برای بیان درست کلمات، تغییراتی نیز در سر گردن به شکل پلک زدن، شکلک در آوردن، لرزش فک، لبها و یا کج کردن سر دیده می شود.لکنت زبان یک پدیده خاص دوران کودکی است. معمولاً از سنین ۲ تا ۴ سالگی شروع می‌شود.

لکنت زبانلکنت زبان از مهم‌ترین و متداولترین اختلالات تکلمی است. در سنین ۶ تا ۷ سالگی نیز که مصادف با زمان آغاز مدرسه‌است به لحاظ ویژگیهای عاطفی و سازگاری اجتماعی خاص این دوره موقعیت مناسبی است برای بروز لکنت زبان در میان کودکانی که بیشتر مستعد چنین اختلالی هستند. گاهی از موارد در دوران بلوغ نیز افرادی که قبلا به نحوی لکنت زبان داشته‌اند دچار لکنت زبان می‌شوند.

 

برای ادامه مطلب اینجا کلیک کنید ...

۲۷ خرداد ۹۹ ، ۱۸:۴۶ ۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰
پیمان گلابی

علت بیماری و راه های درمان و پیشگیری آلزایمر

بیماری آلزایمر

بیماری آلزایمر یکی از پیچیده ترین بیماری های مغزی محسوب می شود. تشخیص صددرصد این بیماری  فقط  بعد از مرگ بیمار و با نمونه برداری از مغز می باشد، و در این حال ، متخصص قادر به شناسایی سلولهای  تخریب  شده بوده و با تجزیه و تحلیل در آزمایشگاه ، تشخیص بیماری حاصل می گردد. بیماری آلزایمر بسیار آرام  پیشرفت  می کند و بسیاری با این  بیماری  دنیا را وداع  می گویند بدون  اینکه از بیماری  خود مطلع باشند. در عین حال عده دیگری دارای علایم و نشانه های  آلزایمر بوده ، ولی عملاً به این بیماری مبتلا نبوده  و به  اشتباه تحت مداوای آلزایمر قرار می گیرند. فراموشی که اولین نشانه آلزایمر می باشد حتماً دلیل  آلزایمر نیست ولی متأسفانه تمایز و درک  و تشخیص بیماری  کاری  بسیار مشکل  می باشد.
اِشکال  مهّم  دیگر این  است که چون بیماری آلزایمر در سنین بالا شروع می شود،بیمار با سایر بیماریها نیز در این دوره سنی مواجه  است.ترکیب انواع بیماری ها،کار شناسایی بیماری آلزایمر را سخت تر می سازد.

بیماری آلزایمر

دکتر آلواس آلزایمر در سال 1906 این بیماری را در آلمان کشف نمود و به این دلیل بیماری آلزایمر به نام ایشان  ثبت شده است .
بیماری آلزایمر قابل پیش بینی نمی باشد و تأثیر مشخصی  بر روی مغز می گذارد. گاه بیماران مبتلا به این  بیماری دیوانه محسوب می شده و هنوز هم محسوب  می شوند.

 

برای ادامه مطلب اینجا کلیک کنید ...

۲۷ خرداد ۹۹ ، ۱۲:۵۶ ۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰
پیمان گلابی

آشنایی با سیاره نپتون و قمرها و اندازه آن

سیاره نپتون

نپتون هشتمین سیاره‌ی شناخته شده در منظومه شمسی می‌باشد ، که بعد از اورانوس قرار داشته و چهارمین سیاره غول‌پیکر به حساب می‌آید. این سیاره به عنوان خدای دریا و همزاد اورانوس نامگذاری شده است.
سیاره نپتون از لحاظ اندازه و ساختار شبیه به سیاره‌ی همسایه‌اش ، اورانوس ، می‌باشد. جو آن به خاطر وجود مقادیر زیادی گاز متان ، آبی رنگ و درخشان است.

سیاره نپتون

شکل‌های ابر مانند متعدی روی این سیاره وجود دارند ، که مهمترین آنها لکه سیاه بزرگ نام دارد؛ این لکه ، مجموعه طوفانی عظیمی به بزرگی کره زمین است.
قطر نپتون در منطقه استوایی ۴۹،۵۲۸ کیلومتر (تقریبا ۴ برابر قطر زمین) است. این سیاره ۱۷ برابر سیاره زمین وزن دارد ، اما چگالی آن از چگالی زمین کمتر است.

 

برای ادامه مطلب اینجا کلیک کنید ...

۲۶ خرداد ۹۹ ، ۲۰:۴۱ ۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰
پیمان گلابی

روش پخت و طرز تهیه اردور بامیه

اردور بامیه

مواد لازم برای 4-6 نفر : 

بامیه درشت -------------------- 15 عدد 
گوشت چرخ کرده ---------------- 60 گرم 
گوجه فرنگی --------------------- 4 عدد 
پیاز ------------------------------ 1 عدد 
فلفل سبز قلمی -------------------- 2-3 عدد ( خرد شده ) 
ریحان و ترخان ------------------- نصف استکان ( ساطوری شده ) 
پودر کاری  ---------------------- 1 قاشق چایخوری 
پنیر پیتزا ------------------------ به مقدار لازم ( رنده شده ) 
نمک، زردچوبه، فلفل ------------- به مقدار لازم 
 آشپزخانه
طرز تهیه : 

بامیه ها را از طول به دو قسمت  برش بزنید و تمام مواد داخل برش ها را خالی کنید .

 

برای ادامه مطلب اینجا کلیک کنید ...

۲۶ خرداد ۹۹ ، ۱۲:۴۷ ۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰
پیمان گلابی

روش ساخت نوار موبیوس و کاربرد آن در معماری

نوار موبیوس - بطری کلاین

ریاضیات پر از شگفتی است. این شگفتی ها بیشتر حاصل همخوانی نظریات مجرد ریاضی با طبیعت عینی و ملموس پیرامون ماست.
نوار موبیوس یکی از هزاران موضوع جالبی است که هم از لحاظ نظری و هم از لحاظ هندسی جذابیت های ویژه ای برای ریاضیدانان دارد. برای آشنایی با نحوه ساختن این نوار و ویژگی های آن بهتر است آنرا با یک نوار استوانه ای مقایسه کنیم. در حالی که یک نوار استوانه ای با چسباندن دو سر یک نوار باریک بطور ساده بدست می‌آید، برای ساختن یک نوار موبیوس باید ابتدا یک سر نوار را 180 درجه بچرخانید سپس آنرا به سر دیگر نصب کنید.

نوار موبیوس

این نوار مستقلا و به طور جداگانه توسط دو ریاضیدان آلمانی به نامهای آگوست فردیناند موبیوس  (August Ferdinand Möbius) و جان بندیکت (Johann Benedict) در سال ۱۸۵۸ کشف و به ثبت رسید.

 

برای ادامه مطلب اینجا کلیک کنید ...

۲۶ خرداد ۹۹ ، ۱۲:۴۲ ۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰
پیمان گلابی

زندگی و عجایب خفاش ها

خفاش

همانطور که می دانید خفاش ها پستاندار هستند، در واقع تنها پستاندارانی که بال دارند و قادر به پرواز کردن هستند. نام علمی آنها Chiroptera بوده و به معنی "دست های بال مانند" است. بال های خفاش با بال های بقیه پرندگان متفاوت است و به گونه دیگری ساخته شده، اما در عوض پوست بالهای خفاش جنسی شبیه چرم دارد و دارای خاصیت ارتجاعی است که باعث می شود بالهایش در طول استخوان هایی که دست ها و انگشتان خفاش را حرکت می دهند کشیده شود. به شکل مقابل نگاه کنید و ببینید که چگونه بال ها مرتب و ماهرانه اطراف بدن خفاش پیچیده شده اند.

خفاش / Bat

خفاش با نام علمی Chiroptera

همانند بقیه پستانداران، خفاش ها نیز دندان و مو دارند و برای ادامه زندگی نسل شان بچه می زایند. هنگامی که یک خفاش ماده آماده به دنیا آوردن نوزاد است، موقعیت و حالت قرار گرفتنش را طوری تنظیم می کندکه بتواند به طور عمودی از سرش آویزان بماند، به این منظور که درست در لحظه تولد، بچه اش را با دم خود بگیرد.

 

برای ادامه مطلب اینجا کلیک کنید ...

۲۶ خرداد ۹۹ ، ۱۲:۳۸ ۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰
پیمان گلابی

جدول تناوبی عناصر مندلیف

جدول تناوبی عناصر

چند میلیارد سال پیش با انفجار بزرگ (BIG BANG) جهان بوجود آمد. جهانی که در ابتدا بسیار داغ بود (107K) اجازه به هم پیوستن ذرات اتم و ایجاد اتمها را نمی داد اما کم کم اتمهای اولیه که بیشتر شامل هیدروژن (89%) و هلیم (11%) بودند تشکیل شدند که با سرد شدن تدریجی دمای جهان و به هم پیوستن این اتمها به هم و ایجاد سحابی ها و ستاره ها این اتمها در واکنشهای هم جوشی با آزاد کردن مقادیر بسیار زیادی انرژی به عناصر سنگین تر تبدیل شدند.

از چند قرن پیش که کم کم بشر عناصر را شناخت و تعداد عناصر شناسایی شده افزایش یافت نیاز به طبقه بندی آنها احساس گردید به طوری که در ابتدا عناصر را به دو دسته فلزات و نافلزات تقسیم بندی نمودند و بعد بر اساس ترکیباتی که تشکیل می دادند آنها را تقسیم بندی کردند.

دانشمندان زیادی در دو قرن اخیر جدول های طبقه بندب عنصرها را به شکل های مختلف ارائه داده اند اما در بین آنها کار دانشمندی روسی به نام دیمتری مندلیف اعتبار و شهرت زیادی پیدا کرده طوری که هم اکنون نیز جدول تناوبی اصلاح شده ی مندلیف در کتب درسی مورد مطالعه قرار می گیرد.

جدول تناوبی عناصر شیمیایی نمایشی از عناصر شیمیایی است که براساس ساختار الکترونی مرتب شده است، بطوریکه بسیاری از خواص شیمیایی بصورت منظم در طول جدول تغییر نماید. جدول اولیه بدون اطلاع از ساختار داخلی اتمها ساخته شد: اگر عناصر را بر حسب جرم اتمی آنها مرتب نمائیم، و آنگاه نمودار خواص معین دیگر آنها را بر حسب جرم اتمی رسم نمائیم، میتوان نوسان یا تناوب این خواص را بصورت تابعی از جرم اتمی مشاهده نمود. اولین کسی که توانست این نظم را مشاهده نماید، یک شیمیدان آلمانی به نام Johann Wolfgang D?einer بود. او متوجه تعدادی تثلیث از عناصر مشابه شد:

جدول تناوبی مندلیف

برای ادامه مطلب اینجا کلیک کنید ...

۲۶ خرداد ۹۹ ، ۰۱:۴۳ ۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰
پیمان گلابی